Vesti
23.10.2019. 16:15
Tanjug

"TEŠKO VREME PRED SRBIJOM" Vučić: Očuvanje mira i slobode najvažniji cilj

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pred Srbijom je izuzetno teško vreme, a naš najvažniji cilj je da očuvamo mir, slobodu i nezavisnost u donošenju odluka o našoj sudbini, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja godišnjice BIA, rekao da će se i dalje ulagati napori da se poboljša životni standard pripadnika BIA.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/

"U realnom smislu povećavamo primanja. U odnosu na druge svetske službe smo mali, ali brzina napretka, rasta primanja u našoj službi nije manja u odnosu na njih. Nastavićemo sa ubrzanim opremanjem naše službe", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da tražimo od partnera da poštuju nezavisnost Srbije, suverenitet naše zemlje, da sami donosimo odluke, čuvamo bezebednost naše zemlje.

"Da bismo je sačuvali moramo da čuvamo i druge, a ti drugi moraju da nam pomognu u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i problema migracije", kazao je Vučić.

https://youtu.be/e4kRLa9QjgQ

Predsednik je ukazao da Srbija mora da sačuva nezavisnost u donošenju odluka da bi mogla da opstane kao suverena zemlja.

"A to znači nezavisna služba. Naša BIA mora da sarađuje sa svima, ali u njoj nema mesta za one koji će da rade za druge zemlje. Imate samo jednu zemlju. Radite uvek samo za svoju Srbiju. To je preduslov da bi mogli da sačuvamo Srbiju kao vojno neutralnu, nezavisnu, suverenu zemlju, koja sama donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti", istakao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve