Vesti
17.02.2021. 13:17
Tanjug

TINTOR: Istraga u slučaju Aleksić gotova za dvadesetak dana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Istraga u slučaju profesora glume Miroslava Aleksića okrivljenog za silovanje mogla bi biti okončana u narednih dvadesetak dana, rekao je danas Jugoslav Tintor, advokat glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić koje su ga optužile za seksulano zlostavljanje.

Tintor je naveo da se saslušavaju svedoci i da će uslediti veštačenja.

"Tužilaštvo radi delotvorno, istraga će potrajati ukupno oko tri meseca, ne očekujem da se prvostepena presuda donese bez godinu do godinu i po, što je u Srbiji efikasno", rekao je Tintor za Prvu TV.

Dodao je da se za ovaj slučaj ne traži različitost u efikasnosti i da očekuje kvalitet pravde, da budu izvedeni svi dokazi, pa da sudsku presudu i žrtve i građani prepoznaju kao zadovoljenje pravde.

Povezane vesti - Nije kasno da čujemo istinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Milena Arsenić/011info.com

Tintor je rekao da je inicijalno pet devojaka optuživalo Aleksića, dok ih se posle javnog poziva policije javilo više od 10.

"Samo u odnosu na njih pet koje su se prijavile utvrđeno da je vrsta seksualnog zlostavljanja i vremenski period, daju mogućnost da se predmet procesuira. Trenutno se istraga vodi za 10 žrtava", rekao je on.

Dodao je da je 5-6 devojaka koje su prijavile Aleksića za krivična dela a ta dela ne mogu biti gonjene zbog protoka vremena dalo iskaze i biće svedoci.

"Pravi dokazi u ovoj istrazi se svakog dana pribavljaju, saslušanjem žrtava i drugih svedoka. A biće ih i kroz veštačenja", rekao je on.

On je ocenio kao spin i demantovao informaciju da postoji scenario niti bilo šta slično za snimanje filma ili serije o ovim događajima, i to je ocenio kao pokušaj devalviranja značaja postupka.

Dodao je da ne nalazi nijedan dokaz koji bi govorio u prilog involvacije Aleksićeve supruge Biljane Mašić i da ona apsolutno nije tema u istrazi, niti fokus u postupanju tužioca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
09.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve