Vesti
12.02.2021. 17:48
Tanjug

TIODOROVIĆ: Ako brojke ne padnu, skratićemo radno vreme

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da će ako broj zaraženih ne bude počeo da pada i mere i dalje ne budu poštovane Krizni štab dodatno skratiti radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

Tiodorović je za Kurir rekao da je u mestima gde brojke budu enormno rasle, poput Vranja, moguće i zatvaranje svih restorana i kafića.

Povezane vesti - STEVANOVIĆ: Očekuje se porast broja obolelih posle praznika

On je dodao da u situaciji kada svakodnevno imamo oko 2.000 novozaraženih i kada se bolnice opet pune, a tek slede četiri neradna dana oko Sretenja, samo možemo razgovarati o još restriktivnijim merama.

"Medicinski deo kriznog štaba je za još rigoroznije mere na nivou cele Srbije ako se situacija ne dovede pod kontrolu. Broj novozaraženih treba izrazito da padne, za početak da bude trocifren", istakao je Tiodorović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Najavio je da će za predstojeći praznik na udaru kontrolora biti posebno Zlatibor i Kopaonik, gde su smeštajni kapaciteti već rasprodati.

"Naloženo je sanitarnoj inspekciji i komunalnoj miliciji da sprovode rigorozne kontrole i nadzor i da kazne budu najviše moguće. Lično, kad bih video neki kafić ili restoran pun ljudi i još bez maske, odmah bih ga zatvorio", rekao je Tiodorović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve