Vesti
07.06.2021. 21:15
Tanjug

"Treba se vakcinisati"

Tiodorović: Indijski soj sigurno stiže u Srbiju

Branislav Tiodorović i Predrag Kon
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Epidemiolog Branislav Tiodorović upozorio je danas da će indijski soj korona virusa sigurno stići i u Srbiju i ukazao na važnost ubrzane vakcinacije i postepenog popuštanja mera.

Tiodorović je za TV Kurir izrazio uverenje da će indijski soj biti registrovan u još nekim zemljama i ocenio da je nemoguće da ne bude zaraženih ovim sojem i među građanima Srbije, jer je naša država otvorena.

"Prema tome, treba biti dodatno oprezan i jedino rešenje je ubrzana vakcinacija i da se mere ne popuštaju naglo, već postepeno. Situaciju treba pratiti svakodnevno i po tome usklađivati mere", rekao je Tiodorović.

On je dodao da u svetu postoje više od 92 mutacije korona virusa, ali je naglasio da vakcinacija dobrim delom štiti od svih mutacija ovog virusa.

Tidorović je ocenio da još nema osnova da se kaže da je Srbija pobedila korona virus, prenosi B92.

"Situacija je zadovoljavajuća sad, ali videćemo kad prođe leto. Treba se vakcinisati i čuvati od mogućeg zaražavanja", poručio je.

Tiodorović je rekao i da je potrebno još dosta toga da se uradi da bi se stekao kolektivni imunitet.

"Mladi su počeli sve više da se odlučuju za vakcinaciju. Da bismo imali kolektivni imunitet i mere popustili treba nam najmanje od 60 - 70 odsto vakcinisanih", zaključio je.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"To nije indijski soj, to je B.1.617"
Koronavirus u indiji

Indija apeluje

23.05.2021. 14:05

"To nije indijski soj, to je B.1.617"

Vlada Indije naložila je kompanijama društvenih medija da uklone sav sadržaj koji se odnosi na formulaciju "indijska varijanta" kovid-19.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve