Vesti
04.05.2020. 12:03
ekspres

"Brojke jesu optimistične, ali još dugo nećemo živeti kao pre epidemije"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dr Branislav Tiodorović izjavio je da je glavni zadatak, kada prođe prvi talas epidemije, da se radi na preventivi i da se svi pridržavaju propisanih mera.

On je naveo da su dve mere ključne - nošenje zaštite opreme u društvu i držanje distance, a u novim uslovima njima treba dodati fizičku aktivnost i boravak na svežem vazduhu.

Prema njegovim rečima, dobro je to što su parkovi kao i prostori uz reku otvoreni, jer su svež vazduh i šetnja potrebni svakom, naročito posle izolacije.

Takođe je dobro, ocenio je, što se ljudi polako vraćaju svojim poslovima, ali je neophodno da se u svakom trenutku fizički distanciraju jedni od drugih, i da nose zaštitu.

"Brojke jesu optimistične, ali ne smemo da dozvolimo da nas zavaraju, da se opustimo i ponašamo kao da je sve kao pre. Još dugo neće biti isto kao kada smo živeli pre epidemije", rekao je Tiodorović.

On je naveo i da u šetnji na čistom vazduhu, kraj reke, ako je čovek sam može da skine masku kako bi ga udahnuo, ali ako se neko približi maska se mora vratiti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve