Vesti
25.06.2021. 08:05
R.E.

Novi broj Ekspresa

Tito je izdao Golubića Nemcima; Intervju Branislav Ivković; Treći krug korone;

naslovna strana vizual

U novom broju "Ekspresa" koji je od 25.6.2021. na svim kioscima pročitajte:

Intervju Branislav Ivković: Mira je kriva za propast 

"Ispraznu retoriku poslanika DOS-a smo znanjem i iskustvom "razbijali" u Skupštini. Mnogo su bili ljuti. Postali smo velika opasnost. Siguran sam da je to ubrzalo Miloševićevo hapšenje", kaže Ivković u razgovoru za "Ekspres". 

*
*

"Milošević je ćutao nekoliko sekundi, pa izgovorio: „Naređujem ti da idemo sa zajedničkim kandidatom SPS-a i JUL-a", ističe bivši potpredsednik SPS-a.

*
*

"Pitao sam: „Da li imamo tu problem, predsedniče?“ „Imamo.“ „U redu je, ne moram da budem kandidat.“ „Znači, odustaješ?“ „Ako vi to želite, odustajem.“ „Ja to želim!“

Broz zove gestapo 

Nova saznanja nesumnjivo ukazuju da je Josip Broz Tito denuncirao Mustafu Golubića Gestapou i tako trasirao svoj istorijski put. Mustafa Golubić je u njemu video sitnog, ali inteligentnog karijeristu, spletkaroša koji će preko mrtvih drugova i prijatelja stići do cilja.

*
*

̈U dokumentima Kominterne nema odgovora ko je potkazao Mustafu Golubića. U arhivima NKVD-a sigurno ima. Mustafa je očigledno uhvaćen na spavanju, što nikako ne odgovara reputaciji agenta Kominterne, najpoznatijeg likvidatora i Staljinovog ličnog prijatelja.

*
*

̈Mustafa u stvari nije bio zadovoljan nijednim susretom i razgovorom sa J. B. Titom, Edvardom Kardeljem, Žarkom Veselinovim i Vlajkom Begovićem. On je bio upućen kako se u Kominterni poveravaju mandati za sastav nekog nacionalnog rukovodstva, posebno partije kao što je bila jugoslovenska.

Malo je jedan Samit

Direktni susreti čelnika dve najnaoružanije zemlje sveta nekad su odlučivali o sudbinama kontinenata, a danas je uspeh kad se postigne dogovor o povratku ambasadora...

*
*

̈Ali s obzirom na činjenicu da su SAD i Ruska Federacija dve najnaoružanije zemlje sveta – Rusija ima 6255 nuklearnih bojevih glava, a Amerika 5550 (kao treća, Kina u ovom momentu ima tek 350) – saglasni su da treba da razgovaraju, da povuku nove "crvene linije", kao i da u odnose unesu "veću predvidljivost"

Pravda na čekanju 

Luka Bojović u španskom zatvoru služi kaznu od 18 godina zatvora zbog kriminalnog udruživanja, ali se u Srbiji i Crnoj Gori za njegovo ime vezuju brojni zločini koji još nisu rasvetljeni..

*
*

̈U Španiji, vođa nasleđenog zemunskog klana oslobođen je krivice za ubistvo Milana Jurišića, odbeglog zemunca koga je štitio, ali od koga je, kao narkomana, strahovao da ih ne ocinkari policiji.

*
*

̈Za Bojovićem u Crnoj Gori bila je raspisana poternica zbog ubistva Srđana Miranovića, kuma Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, a vodi se i istraga zbog ubistva Gorana Pejovića,  mladića iz Nikšića koji je greškom ubijen umesto naručene mete – Ivana Delića. Operativno, Bojović se dovodi i u vezu sa ubistvom Slobodana Šaranovića.

Kada kreće treći krug 

Koliko će još talasa i njihovih pikova biti potrebno da prođe kako bismo konačno mogli da kažemo da smo posao sa koronom završili, niko se ne usuđuje da kaže. Uostalom, svako ko se iole ozbiljno bavi naukom neće se ni usuditi da bilo šta predviđa jer bi bilo krajnje neozbiljno.

*
*

̈"U ovom trenutku niko pouzdano ne zna koliko traje imunitet nakon vakcinacije ili preležane bolesti. Potrebno je da prođe određeno vreme da bi se izvršila ispitivanja, na većem uzorku, kako bi se argumentovano moglo odgovoriti na ovo pitanje“, kaže Žarko Ranković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve