Vesti
05.11.2019. 19:22
Tanjug

"TO ĆE BITI KRAJ" Rektorka: Odluka stručnog tela Univerziteta je konačna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rektorka Ivanka Popović izjavila je da treba sačekati 22. novembar da Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu donese konačnu odluku o doktoratu Siniše Malog, da su univerzitet i akademska zajednica dužni da poštuju tu odluku, kakva god bude bila, i da želi da veruje da će time biti stavljena tačka na to pitanje.

Rektorka je, na pitanje novinara da li će Malog promovisati u doktora nauka ukoliko Odbor kaže da doktorat nije plagijat, rekla da je to, prema proceduti, obaveza: "Mi smo dužni da poštujemo odluku stručnog tela univerziteta. Takva je procedura", rekla je Popović novinarima u Rektoratu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Navela je da je juče održana konsultativna sednica Odbora za profesionalnu etiku na kojoj je "kontatovano stanje, koju dokumentaciju poseduje Odbor, šta još mora da se sačeka da bi mogli da donesu konačno rešenje".

"Konačno rešenje se donosi na osnovu celokupne dokumentaciju koju imaju od početka do kraja. Kako mi je rečeno od strane pravnika, odluka koja bude doneta do 22. novembra je konačna i želim da verujem da je to kraj", rekla je Popović i dodala je da nije dobro da se prejudicira "šta će ko da radi u kojoj situaciji".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

"Nema potrebe da pravimo određenu tenziju, da ne bi to bilo interpretirano kao vid pritiska na bilo koga", rekla je Popović.

U rektoratu su, naime, bili i studenati iz udruženja "1 od 5 miliona", koji su rekli da će sačekati konačnu odluku Odbora za profesionalnu etiku UB, a ako ne bude onakva kakvu oni očekuju, da će ponovo blokirati Rektorat. Studenti su izrazili nezadovoljstvo što je Rektorat angažovao novo, profesionalno obezbeđenje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve