Vesti
28.03.2019. 20:39
R.E./ Kurir

Tramp: Rusima bi više odgovarala Hilari

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi bilo mnogo razumnije da Rusija promoviše Hilari Klinton kao kandidata za predsednika, navodeći da bi ona otežala američko bušenje nafte i gasa, čime bi povećala poziciju Rusije na globalnim tržištima.

- Gledajući na drugačiji način, Rusija bi radije imala Hilari nego Trampa. To vam sada mogu reći - izjavio je Tramp u intervjuu za Fox njuz.
Tramp je u svom prvom intervjuu nakon objavljivanja rezultata istrage rekao da je ispitivanje specijalnog tužioca Roberta Malera o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine bila nepotrebna i da bi fokus sumnji trebalo da bude "na drugoj strani", prenosi Politiko.
On je napao Malerov tim rekavši da su ga popularisale pristalice Hilari Klinton i da je deo veće demokratske kampanje usmerene protiv njega.
- Reći ću vam ovo o Rusiji, da su imali išta protiv mene, davno bi to izašlo na videlo - rekao je Tramp.
Istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore završila se prošlog petka, a državni tužilac Vilijam Bar objavio je da specijalni tužilac nije mogao da nade dokaze o zaveri ili koordinaciji između Trampove kampanje i Rusije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve