Tramp: Rusima bi više odgovarala Hilari

Tramp: Rusima bi više odgovarala Hilari

Foto: Printscreen Youtube


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi bilo mnogo razumnije da Rusija promoviše Hilari Klinton kao kandidata za predsednika, navodeći da bi ona otežala američko bušenje nafte i gasa, čime bi povećala poziciju Rusije na globalnim tržištima.

– Gledajući na drugačiji način, Rusija bi radije imala Hilari nego Trampa. To vam sada mogu reći – izjavio je Tramp u intervjuu za Fox njuz.
Tramp je u svom prvom intervjuu nakon objavljivanja rezultata istrage rekao da je ispitivanje specijalnog tužioca Roberta Malera o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine bila nepotrebna i da bi fokus sumnji trebalo da bude “na drugoj strani”, prenosi Politiko.
On je napao Malerov tim rekavši da su ga popularisale pristalice Hilari Klinton i da je deo veće demokratske kampanje usmerene protiv njega.
– Reći ću vam ovo o Rusiji, da su imali išta protiv mene, davno bi to izašlo na videlo – rekao je Tramp.
Istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore završila se prošlog petka, a državni tužilac Vilijam Bar objavio je da specijalni tužilac nije mogao da nade dokaze o zaveri ili koordinaciji između Trampove kampanje i Rusije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar