“TU IM NIKAD I NIJE BILO MESTO” Đurić: Priština naglavačke da leti iz UEFA i FIFA

“TU IM NIKAD I NIJE BILO MESTO” Đurić: Priština naglavačke da leti iz UEFA i FIFA

Tanjug


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je zabrana meča između fudbalskih klubova “Trepča” i “Crvena zvezda” na Kosmetu, još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa KiM, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku.

“Posle zabrane fudbalskog meča između ”Trepče” i ”Crvene zvezde”, koji je danas trabalo da bude odigran u Zvečanu, Priština mora naglavačke da leti iz UEFA i FIFA, gde joj nikada i nije bilo mesto”, poručio je Ðurić u pisanoj izjavi.

FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC/

FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC/

Ðurić je dodao da su svi u proteklom periodu bili svedoci da je samovoljom i protivpravnim odlukama Prištine, suprotno svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima, ulazak na KiM bio zabranjen i političkim zvaničnicima iz Srbije.

Povezane vesti – Terzić: Utakmicu zabranila Vlada Kosova

Podsetio je da ovo nije prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u južnu srpsku pokrajinu.

“Nastojanjem da instaliraju gvozdenu zavesu između centralne Srbije i naše južne pokrajine, Priština bira put samoizolacije, kao što su Albanci to činili toliko puta u istoriji, ali srpski narod se ne opasuje zidovima i želi da egzistira u otvorenom društvu, onako kako se u savremenoj Evropi danas živi”, naveo je Ðurić.

 FOTO TANJUG/MILOS SIMANOVIC/ nr, fotografija niske rezocluije

FOTO TANJUG/MILOS SIMANOVIC/ 

On je podsetio i da je utakmica domaćina “Trepče” iz Zvečana i beogradske “Crvene zvezde” trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama UEFA i FIFA, tako da je, kaže, Priština danas, agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše.

Povezane vesti – ZVEZDI ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO: Protiv Trepče u Staroj Pazovi

Ðurić je poručio da će o ovom potezu Prištine, koji ocenjuje kao anticivilizacijski i antievropski, biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance, kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo “crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi”.

Ekspedicija FK “Crvena zvezda”, koja je danas od 14 sati trebalo da odigra utakmicu Kupa Srbije protiv “Trepče” u Zvečanu, nije puštena na Kosmet i fudbaleri su se vratili sa administrativnog prelaza Jarinje.

To znači da od utakmice definitivno nema ništa, pa će taj duel biti odigran sutra od 17 sati u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar