Vesti
05.07.2022. 22:20
Beta

Egipat

Turisti iz Srbije uplašeni zbog ajkule, ali ne otkazuju letovanje u Hurgadi

Ajkula
Izvor: Shutterstock

Turisti iz Srbije koji su rezervisali letovanje u Hurgadi uplašeni su zbog ajkule koja je pre nekoliko dana usmrtila dve žene, ali ne otkazuju aranžmane, rekli su danas u turističkim agencijama.

Vlasnik agencije Fabrika putovanja Dragan Subotić rekao je za Betu da putnici nisu tražili promenu destinacije iako imaju rezervacije za plažu blizu mesta na kome se dogodila nesreća.
 

"Nisno imali zahteva za premeštaj, a neki turisti nisu ni čuli za tu nesreću", rekao je Subotić.
 

Dve žene su poginule prošle nedelje u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Prema protivrečnim informacijama žene su plivale u nedozvoljeno vreme i na nedozvoljenom prostoru, prema nekim informacijama jedna žena je poginula posle 20 sati iako je kupanje dozvoljeno do 18 sati.

Subotić je rekao da oni koji su preterano uplašeni mogu da koriste hotelske privatne plaže koje su povezane sa morem i koje su zaštićene mrežama.

Istakao je da su pojedinim putnicima, kako bi ih umirili, omogućili da vide predstavnicu te agencije koja se javljala direktno sa plaže, iz vode u Hurgadi.

ajkula
Izvor: Shutterstock

Direktor agencije Sabra travel Vladimir Vlaho rekao je da niko od turista koji su rezervisali odmor u Hurgadi nije tražio otazivanje.

"Bilo je sporadičnih i neracionalnih pitanja tipa 'šta ako se ponovi incident" na koja nismo imali odgovor", rekao je Vlaho.
 

On je rekao da su nastradale žene plivale u nedozoljenoj zoni u nedozvoljeno vreme, a da su svi turisti bezbedni ako poštuju pravila.

Prema rečima direktorke Olimpik travela iz Kragujevca Branke Kradžić putnici za Hurgadu su malo uplašeni, ali ne otkazuju letovanje na toj destinaciji.

"Trenutno u Hurgadi imamo petoro ljudi koji se nisu javljali da imaju neke probleme", rekla je Karadžić.
 

Dodala je da je putovanje u Hurgadu otkazala samo jedna starija žena koja je u septembru trebalo da otputuje sa unukom u Hurgadu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li ste čuli za "duh ajkulu"? (FOTO)
Ajkula

Novi Zeland

16.02.2022. 11:36

Da li ste čuli za "duh ajkulu"? (FOTO)

Novozelandski naučnici otkrili su bebu takozvane "duh ajkule", malo poznate i retke riblje vrste koja živi u senovitim dubinama okeana.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve