Vesti
25.02.2021. 16:04
Tanjug

U Beogradu je

U Beogradu dato 400.000 doza vakcina protiv koronavirusa

tan2021-1-22_115225364_1.jpg

U Beogradu je dato 400.000 doza vakcina protiv korona virusa, izjavio je gradski sekretar Darko Glavaš i ponovo apelovao na

U Beogradu je dato 400.000 doza vakcina protiv korona virusa, izjavio je gradski sekretar Darko Glavaš i ponovo apelovao na sve koji su primili prvu dozu vakcine, da se ne opuštaju, već da nastave da se pridržavaju svih mera, jer se situacija pogoršava i raste broj zaraženih.

"Ponosan sam na to što je 400.000 doza, prvih ili drugih, jedne od četiri vakcine koje imamo, dato do sada u Beogradu. To još nije dovoljno da bi se stekao kolektivni imunitet, ali nastavljamo sa imunizacijom", rekao je Glavaš za Tanjug na punktu za vakcinaciju u Belekspocentru.

Povezane vesti - PELEMIŠ: Ljudi da se spreme za pooštravanje mera

Na tom punktu ovih dana građani primaju vakcinu "AstraZeneka", koja je u nedelju stigla u Srbiju.

"Sada se polako spremamo za proces revakcinacije u ovoj hali, u Belekspocentru, dok, praktično, na Sajmu sada kreće drugi krug vakcinacije, jer tamo završavamo sa prvim krugom revakcinacije, odnosno sa aplikacijom druge doze", rekao je Glavaš.

[caption id="attachment_317003" align="alignnone" width="638"]EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC[/caption]

Podsetio je da za vakcine "Sinofarm", "Sputnjik V" i "Fajzer" aplikovanje druge doze sledi posle 21 dan, dok je za "AstraZeneku" period do druge doze, duži, 12 nedelja.

Povezane vesti - "Cilj nam je da vakcinišemo 2,5 miliona ljudi"

Glavaš je dodao i da se svim građanima koji su vakcinisani na punktovima u Beogradu dele flajeri sa osnovnim informacijama o tome šta se može očekivati nakon vakcine, gde mogu potražiti eventualnu pomoć...

"To je urađeno kako bi se dodatno informisali građani i kako bismo rešili niz nedoumica, jer je primećeno da jedan broj sugrađana, kada primi prvu dozu vakcine, već polako skida zaštitnu opremu, što nikako ne sme da se radi. Počinju da se dešavaju rizični kontatki", upozorio je Glavašs.

U prilog tome, govore i brojke, koje proteklih dana rastu - i broj zaraženih, i prvih pregleda i hospitalizovanih.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve