Vesti
03.07.2020. 12:44
Tanjug

U Beogradu proglašena vanredna situacija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu, radi sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života stanovništva.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Ova odluka danas stupa na snagu, saopštila je Gradska uprava.

Povezane vesti - “BEOGRAD JE ŽARIŠTE” Vučić: Od sutra zatvaranja

Gradonačelnik je prethodno najavio da će se nakon proglašenja vanredne situacije sprovesti procedura za uvodenje tri nove mere u cilju sprečavanja širenja Covid-19.

Jedna od tih mera jeste ograničenje broja ljudi koji mogu da se okupljaju - u zatvorenom prostoru, do 100, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metra, na otvorenom 500 ljudi, podsetio je Radojičić.

Druga mera je zatvaranje noćnih klubova i kafića od 23 do 6 ujutru i treća mera je striktnije poštovanje nošenja maski i od ponedeljka, eventualno, kažnjavanje onih koji maske ne budu nosili.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Na pitanje kakav je njegov lični, a kakav stav njega kao gradonačelnika o ideja o zatvaranju Beograda, rekao je da je nema razlike u njegovom stavu kao gradonačelnika, lekara, čoveka koji brine o Beogradu.

Povezane vesti - Šarčević: Studenti ostaju u domovima

"Slušamo ljude koji su stručni za to, oni definišu mere i u skladu sa tim mi to sprovodimo. Oni su rekli da na osnovu epidemilološke situacije, na osnovu praćenja kako se epidemija širi, nije u ovom trenutku neophodno zatvarati Beograd. Međutim, onog momenta ako oni procene da je potrebno da neke druge mere sprovodimo u delo, Beograd je spreman da u interesu građana to i sprevede", rekao je gradonačelnik.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve