U Beogradu proglašena vanredna situacija

U Beogradu proglašena vanredna situacija

EPA-EFE/ANTONIO BAT


Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije u Beogradu, radi sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života stanovništva.

Beograd, 30. juna 2020 - Nakon sednice republickog Kriznog staba, u Beogradu je odrzana i sednica Gradskog staba za vanredne situacije nakon koje je gradonacelnik Zoran Radojicic rekao da ce od danas, od sest sati, biti kontrolisano da li gradjani nose maske u javnom prevozu i drugim zatvorenim prostorima. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Ova odluka danas stupa na snagu, saopštila je Gradska uprava.

Povezane vesti – “BEOGRAD JE ŽARIŠTE” Vučić: Od sutra zatvaranja

Gradonačelnik je prethodno najavio da će se nakon proglašenja vanredne situacije sprovesti procedura za uvodenje tri nove mere u cilju sprečavanja širenja Covid-19.

Jedna od tih mera jeste ograničenje broja ljudi koji mogu da se okupljaju – u zatvorenom prostoru, do 100, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metra, na otvorenom 500 ljudi, podsetio je Radojičić.

Druga mera je zatvaranje noćnih klubova i kafića od 23 do 6 ujutru i treća mera je striktnije poštovanje nošenja maski i od ponedeljka, eventualno, kažnjavanje onih koji maske ne budu nosili.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Na pitanje kakav je njegov lični, a kakav stav njega kao gradonačelnika o ideja o zatvaranju Beograda, rekao je da je nema razlike u njegovom stavu kao gradonačelnika, lekara, čoveka koji brine o Beogradu.

Povezane vesti – Šarčević: Studenti ostaju u domovima

“Slušamo ljude koji su stručni za to, oni definišu mere i u skladu sa tim mi to sprovodimo. Oni su rekli da na osnovu epidemilološke situacije, na osnovu praćenja kako se epidemija širi, nije u ovom trenutku neophodno zatvarati Beograd. Međutim, onog momenta ako oni procene da je potrebno da neke druge mere sprovodimo u delo, Beograd je spreman da u interesu građana to i sprevede”, rekao je gradonačelnik.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar