U Hrvatskoj uhapšen osumnjičeni za napad na Dobrivoja Arsića

U Hrvatskoj uhapšen osumnjičeni za napad na Dobrivoja Arsića

Foto: SNV/Index.hr


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da je jutros uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s napadom na građanina u Viškovu koji se dogodio pre nekoliko dana, prenela je Hina.

U Viškovu je, kako su mediji preneli, napadnut srpski povratnik Dobrivoje Arsić (70) koji živi u tom mestu, a napadnut je zbog sukoba oko parkiranja auta na parkingu pred zgradom u kojoj živi.

Božinović je dodao da policija radi opsežnu kriminalističku istragu te da je zbog incidenta u Đevrskama podneto pet prekršajnih i jedna krivična prijava dok se, kada je reč o incidentu u Uzdolju, rade opsežni uviđaji koji će, kako je naveo, dovesti do počinilaca.

Povezane vesti – Pernar: Napad na Srbe rezultat klime koju je stvorio HDZ

“Ove napade treba osuditi, kao i svako nasilje. Sve institucije države, pogotovo one koje se brinu za javni red i sigurnost treba da deluju efikasno i brzo, a policija je pokazala da deluje efikasno, što će činiti i u buduće”, rekao je Božinović novinarima.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u sredu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti dok su gledali prenos utakmice Crvene zvezde.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar