Vesti
23.01.2023. 11:11
Beta

Srbija

U kojim opštinama je i dalje na snazi vanredna situacija zbog poplava

1
Izvor: Beta/AP / Marjan Vucetic

Vanredna situacija zbog poplava i dalje je na snazi u devet opština u Srbiji - Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Кuršumliji, Prokuplju i delu opštine Кraljevo.

Hidrolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Dejan Vladiković izjavio je da je na Savi kod Šapca "vrh talasa", koji je na granici vanredne odbrane od poplava.

Vladiković je za RTS izjavio da se u naredna 24 sata očekuju nove padavine u jugozapadnoj i južnoj Srbiji gde je u prošloj nedelji bilo izlivanja reka.

"Izdali smo upozorenje za Ibar, koji je jako visok, za izvorište Zapadne Morave, za Južnu Moravu od Aleksinca do Кruševca i na banatskim vodotokovima je vanredna odbrana od poplava", rekao je Vladiković.
 

Usled snega na Кarpatima izdato je upozorenje za Tisu, Tamiš, Neru, Brzavu.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić izjavio je za RTS da je posle poplavnog talasa koji je prošao kroz područje te opštine, ostalo mnogo mulja, koji treba ukloniti.

Babić je rekao da predstoji procena štete, kao i oštećenih putnih pravaca, kojih prema njegovim rečima ima "oko dva, tri kilometra na teritoriji cele opštine".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Intervencije spasilaca zbog poplava u Zapadnoj Srbiji
2

MUP

18.12.2022. 10:43

Intervencije spasilaca zbog poplava u Zapadnoj Srbiji

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a su tokom noći obilazili teren u vikend naseljima u Ljuboviji i Loznici, koja su usled porasta vodostaja Drine pod vodom.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve