Vesti
16.06.2023. 10:38
Beta

Teška situacija

Haos u Kragujevcu: Poplavljeno više od 100 kuća, evakuisano 14 ljudi

kiša
Izvor: Shutterstock

Oko 100 kuća i dvorišta poplavljeno je u Kragujevcu, a evakusiano je 14 građana, među kojima je jedno dete.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović rekao je za portal InfoKG da nema životno ugroženih, ali ima dosta poplavljenih domaćinstava i dvorišta.

Kazao je da se prema prioritetima, odnosno na osnovu poziva građana, nastavlja sa crpljenjem vode, na prvom mestu iz stambenih objekata, a onda iz dvorišta.

Kočović je rekao da će u dogovoru sa gradonačlenikom Nikolom Dašićem grad Kragujevac formirati ekipe za procenu štete.

Zbog kiše koja je od sinoć intenzivno padala posle više decenija i reka Lepenica je na pojedinim mestima izašla iz korita.

Kako je javio RTS, brojne ulice u Kragujevcu su poplavljene, najviše u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko Polje, jer je zapušena kišna kanalizacija.

Na terenu su vozila javno-komunalnih preduzeća, ali i vatrogasne službe, koji crpu vodu iz zapušenih odvoda.

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac poplavljen je podrumski prostor u Hirurškom bloku sa odeljenjem sterilizacije, u zgradi RH centra, podrum Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko- finansijske službe.

Kako je saopšteno, ova zdravstvena ustanova će raditi po vanrednom režimu, što podrazumeva zbrinjavanje samo urgentnih stanja.

Ukoliko u narednim danima ne bude novih obilnih padavina, očekuje se da će od ponedeljka, 19. juna 2023. godine, UKC Kragujevac redovno funkcionisati.

Ekipe radnika UKC Kragujevac, u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima, od noćas intenzivno rade na otklanjanju posledica poplava.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Saopštenje MUP-a u vezi sa poplavama u Srbiji (FOTO)
1

Vanredna situacija

31.05.2023. 12:25

Saopštenje MUP-a u vezi sa poplavama u Srbiji (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, evakuisali su 24 osobe u mestu Gornja Vranjska kod Šapca, od kojih je devetoro dece, kao i dve osobe u Šabačkoj Kamenici, a povređenih osoba nije bilo.  
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve