Vesti
10.07.2020. 14:16
Tanjug

U Novom Pazaru za mesec dana 503 osobe zaražene koronavirusom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na teritoriji Novog Pazara, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u tom gradu, od početka epidemije registrovano je 656 osoba zaraženih virsom korona, a samo za mesec dana registrovano je 503 slučaja.

U poslednjih šest dana kod 48 osoba je potvrđen Covid 19, dok je pre samo mesec dana ukupan broj zaraženih bio 153, odnosno u tom periodu registrovano je novih 503 slučaja.

U Opštoj bolnici Novi Pazar koja je regionalni kovid centar trenutno je, prema rečima koordinatora te zdravstvene ustanove Mirsada Ðerleka, hospitalizovano 290 pacijenata.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs

Tokom prethodna 24 sata preminulo je 10 pacijenata, a kako je ispričao Ðerlek reč je o starijim bolesnicima iznad sedamdeset godina života, koji su imali i propratne hronične bolesti.

Povezane vesti - Krizni štab ponovo pred novinarima svaki dan od 15 časova

Ðerlek navodi i da su pacijenti koji su izgubili borbu sa virusom korona u toku poslednja 24 sata u bolnicu došli u poodmakloj fazi bolesti.

Kaže i da je iz bolnice otpušteno kao izlečeno više od 80 osoba.

U Novi Pazar danas će stići i tim lekara iz Bosne i Hercegovine koji će pomoći lekarima iz tog grada i drugih gradova Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve