Vesti
13.12.2021. 11:33
R.E. / Tanjug

Zbog grejanja

U Obrenovcu obustava nastave u školama na 48 sati

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Zbog situacije sa grejanjem doneta je odluka da u svim školama na teritoriji Obrenovca nastava bude obustavljena u narednih 48 sati, potvrdio je za Tanjug predsednik te opštine Miroslav Čučković.

On je naveo da se ta odluka odnosi na osnovne škole "Bosanski partizani", "Jefimija", "Buda Davidović", "Prva tehnička", gimnazija i druge škole.

Kako je dodao, obdaništa će nastaviti redovno da rade.

Zbog velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, na teritoriji cele Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj mreži zbog čega je veći broj domaćinstava ostao bez struje, a ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović očekuje da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva.

Ministarka je, sa v.d. direktorom EPS-a Miloradom Grčićem, danas obišla Termoelektranu "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu gde je takođe došlo do zastoja u proizvodnji električne energije.

Zorana Mihajlović 13.12.2021.
Izvor: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MRE/ ZORAN PETROVIC

Grčić je rekao da je do kvara na bloku A TENT-a došlo zbog lošeg kvaliteta uglja koji je dodatno bio natopljen snegom, te da se sada intenzivno radi na dopremanju novog uglja kako bi kvar najpre na bloku A2 bio rešen.

On očekuje da će Obrenovčani dobiti grejanje najkasnije do posle podneva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grejanje na gas i drva najisplativije, a najskuplje...
radijator

AERS analiza

21.10.2021. 18:05

Grejanje na gas i drva najisplativije, a najskuplje...

Domaćinstva koja se ove zime budu grejala na gas i drva proći će najjeftinije, dok će najpapreniji trošak imati ona koja koriste grejna tela na struju i goriva za etažno grejanje, propan butan i lož ulje, pokazuje analiza Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve