“U pravoslavlju se nije desilo da ateista pravi crkvu, osim u Crnoj Gori”

“U pravoslavlju se nije desilo da ateista pravi crkvu, osim u Crnoj Gori”

Predsednistvo Srbije


Patrijarh Irinej je izjavio da je jasno da je plan Mila Ðukanovića da u Crnoj Gori više nema SPC, niti srpskog pravoslavnog naroda.

On je apelovao na njega da “promisli šta čini”.

Patrijarh je rekao da su čak i za vreme Otomanske imperije i za vreme komunizma vlasti imale mnogo više respekta prema SPC, “u odnosu na ove današnje”.

“Cilj je da se primeni metod koji su nekada ustaše primenile u Hrvatskoj da se protera sprski narod, znamo na koji način – trećinu jednom, drugu trećinu drugom, a treću trećem, i da se tamo uništi i onemogući SPC. To se isto nažalost dešava i danas. Pitam sebe i sve druge da li predsednik Ðukanović ima u vidu svoj narod i stanje koje je manje više on stvorio u Crnoj Gori”, poručio je patrijarh.

Pročitajte još: Vučić – Cilj je da za deset godina nestane srpski narod u Crnoj Gori

On je izjavio da se nikada u pravoslavlju nije dogodilo da ateista nastoji da stvori crkvu, navodeći da je predsednik Crne Gore Milo Djukanović ateista.

“Apelujem i pozivam Ðukanovića da razmisli o tome šta čini”, istakao je Irinej.

Patrijarh je, takođe, zamolio, predsednika Srbije da zaštiti srpski narod u CG koji živi otkada živi i Crna Gora i da zaštitimo srpski narod i SPC u CG i njene svetinje, koje su sve srpske svetinje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar