Vesti
25.08.2020. 18:03
R. E. / Tanjug

U Srbiji 109 novoobolelih, u regionu najteža situacija u Albaniji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Od poslednjeg izveštaja u Republici Srbiji testirani su uzorci 8.646 osoba od kojih je 106 pozitivno, a četiri osobe su preminule.
Prema podacima sajta covid-19.rs, u Republici Srbiji je do 15 časova godine registrovano ukupno 30.820 potvrđenih slučajeva koronavirusa.
Do sada je ukupno testirano 885.575 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
Hospitalizovano je 772 pacijenta, a na respiratorima je trenutno 36 pacijenata.
Ukupan broj preminulih je 705, piše Tanjug.

U novopazarskoj bolnici šest pacijenata s koronom

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru trenutno se nalazi šest pacijenata pozitivnih na korona virus, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek i dodao da postoji blago povećanje broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u tom gradu, ali da nema razloga za zabrinutost.
"Polako nastavljamo prelazak iz kovida u non kovid sistem. U poslednja 24 sata smo imali jedan prijem, nije bilo otpusta niti smrtnih slučajeva, a nemamo nikog ni na respiratoru", rekao je Ðerlek za Tanjug.
Naveo je da postoji blago povećanje broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja i da se obično javljaju oni koji dolaze sa odmora, ali da na osnovu seroloških testova koji su urađeni nema razloga za zabrinutost.
"Uglavnom su negativni, osećaju opštu malaksalost sa subfebrilnom temperaturom, ali nismo imali čak ni pacijenata koji su PCR pozitivni", rekao je Ðerlek.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Precizirao je da su juče u Novom Pazaru na pregledu bila 92 pacijenta, u Tutinu deset, a u Sjenici 28.
"Pratićemo stanje i dalje. Ono što nam daje za pravo da budemo zabrinuti je to što je veliki broj ljudi iz ovog regiona otišao na letovanje u Crnu Goru i Albaniju gde je epidemiološka situacija lošija nego u našoj zemlji. Osim toga, i polazak u školu i vrtiće nas tera da budemo oprezni tako da, dok je virus prisutan, nema opuštanja", rekao je Ðerlek i dodao da moramo naučiti da živmo sa koronom.

U Zlatiborskom okrugu još jedan slučaj zaraze, ukupno 2.485

U poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu potvrđen je jedan novi slučaj infekcije kovidom-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.
Novooboleli je iz Prijepolja, a od početka epidemije u okrugu je potvrđeno 2.485 slučajeva zaraze virusom korona.
Od posledica infekcije preminula su 64 pacijenta iz Zlatiborskog okruga.

U regionu, najveći broj novih slučajeva COVID-19 u Albaniji

Prema najnovijim raspoloživim podacima, najveći porast broja zaraženih korona virusom u regionu zabeležen je u Albaniji, gde broj novih slučajeva COVID-19 iznosi 178.
Kako izveštava portal Albeu.com, u toj zemlji su u 24 časa pre poslednjeg preseka stanja od posledica oboljevanja od COVID-19 preminule još četiri osobe.
U Hrvatskoj je zabeležno 136 novih slučajeva, a na korona virus testirana su 2.364 uzorka.
U Bosni i Hercegovini registrovano je 125 novih slučajeva korona virusa - 35 u entitetu Federacija BiH, gde je testirano 779 uzoraka, odnosno 90 u Republici Srpskoj, gde je testirano 718 uzoraka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE / Djordje Savic

U 24 časa pre poslednjeg preseka stanja, u Federaciji BiH je od COVID-19 preminulo devet ljudi, a u Republici Srpskoj dvoje, javljaju agencije.
U istom vremenskom periodu, u Severnoj Makedoniji je na korona virus testirano 860 uzoraka, od kojih je registrovano 78 novih slučajeva COVID-19, a četiri osobe su preminule od tog oboljenja.
U Crnoj Gori, laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka stanja u toj zemlji završile PCR analizu 422 uzorka na korona virus, od kojih je 35 bilo pozitivno, a nije bilo novih prijavljenih smrtnih ishoda kod pacijenata inficiranih virusom SARS-CoV-2.
Imajući u vidu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore predlaže Ministarstvu prosvete i drugim nadležnim institucijama, kao i roditeljima i učenicima, da školska godina počne najkasnije 10. septembra i da se nastava tokom septembra održava pod vedrim nebom, u vidu "otvorenih učionica", javlja RTCG.
Od poslednjeg preseka stanja u Sloveniji, potvrđeno je 14 novih slučajeva COVID-19 od ukupno 543 testirana pacijenta.
Slovenačko Ministarstvo za državnu upravu saopštilo je da je od prošlog ponedeljka, kada je ona postala dostupna javnosti, nacionalnu aplikaciju za dobrovoljno praćenje kontakata zaraženih preuzelo oko 37.400 korisnika mobilne telefonije, javlja Slovenska tiskovna agencija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve