U Srbiji se protiv koronavirusa vakcinisano više od 76.000 ljudi

U Srbiji se protiv koronavirusa vakcinisano više od 76.000 ljudi

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC /bs


Od početka masove vakcinacije do danas u 14.30 sati, vakcinu protiv koronavirusa primile su 76.232 osobe u Srbiji, navodi RTS.

Preko portala e-Uprava za vakcinaciju se do sada prijavilo 466.000 građana.

Širom Srbije nastavljena je masovna vakcinacija, a građani koji žele da se vakcinišu mogu da iskažu interesovanje na portalu eUprava ili pozivanjem broja 0800 222 334.

Zamenik generalnog direktora KC Niš, prof.dr Radmilo Janković, kaže da vakcinacija pruža nadu da ćemo stati na put virusu i da postoji relana šansa da se u maju i junu vratimo normalnom životu.

Povezane vesti – ĐERLEK: Do sinoć 436.000 prijavljenih za vakcinu

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Ističe da se vakcinacija u Nišu sprovodi na sedam punktova, da ima dovoljno vakcina, a tokom noći stiglo je još 5.100 doza.

“Ovo je dobar zamah u vakcinaciji i pruža nadu da ćemo stati na put virusu. Ukoliko bi se ovako nastavilo i narednih dana imali bi smo ozbiljan zamah u imunizaciji”, kaže doktor Janković za RTS.

Povezane vesti – POPOVIĆ: Počeli razgovori o proizvodnji ruske vakcine u Srbiji

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta Kraljevo Milanko Šekler rekao je da je važno što pre obaviti vakcinaciju kako bi se zaštitila najstarija populacija, koja se najviše čuvala tokom pandemije, ali i kako bi se što pre postigao imunitet.

Naglasio je da što pre treba da se vakcinišu i oni koji su po prirodi svog posla izloženiji virusu i mogu da se zaraze.

“Ako i osetljivu populaciju dodamo uz one koji su imali neki kontakt i imaju bilo kakvu zaštitu od virusa, on će u kratkom vremenskom periodu biti onemogućen i neće imati koga da zarazi tako lako kao do sada i onda će automatski da pada broj novozaraženih”, istakao je Šekler.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar