Vesti
12.03.2021. 13:52
Tanjug

U Srbiju stigla medicinska oprema iz UAE

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na beogradski aerodrom jutros oko 9.00 sleteo je avion s medicinskom opremom, doancija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Pomoć su na aerodromu dočekali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Al Daheri.

Ministarka Kisić Tepavčević zahvalila je donatorima u ime naroda Srbije i podsetila da su Ujedinjeni Arapski Emirati od početka kovid epidemije pomagali Srbiji u zaštitnoj i medicinskoj opremi.

"U martu prošle godine, kada je detektovan virus u našoj zemlji stigla je pomoć u medicinskoj zaštitnoj opremi, a u decembru prvi deo višemilionske isporuke savremene medicinske opreme. Ovo je drugi deo donacije u medicinskoj opremi", rekla je ministarka.

Povezane vesti - INTERVJU DR DUŠAN POPADIĆ: Daleko je opušteni život

Ona je navela da su u Srbiju jutros stigli UZ aparati, skeneri, magnetna rezonanca, mobilni rendgen aparati, protokomere, sve što je potrebno za negu kovid pacijenata.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

"U teška vremena kada imate prijatelja kao što je UAE to je velika prednost", navela je Kisić Tepavčevićeva.

Ambasador Mubarak Al Daheri rekao je da je donacija prijateljski gest narodu u Srbiji.

On je naveo da je predsednik Aleksandar Vučić najavio saradnju Srbije, Kine i UAE za proizvodnju Sinofarm vakcine u Srbiji.

Ministarka Kisić Tepavčević dodala je da će proizvodnja vakcine biti odlučujući karika u borbi protiv korona virusa, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve