“U toku je globalni rat za vakcinu, Srbija u dobroj poziciji”

“U toku je globalni rat za vakcinu, Srbija u dobroj poziciji”

Foto: TANJUG/ Zoran Zestic


Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da je Srbija dobila rat da ubedi građane da treba da se vakcinišu i da je u toku globalni rat za nabavku vakcina.

On je za TV Hepi naveo da su građanima u našoj zemlji na raspolaganju tri vačine i da je naša zemlja u “izuzetnoj poziciji” jer je zahvaljujući dobrim kontaktima u svetu uspela da nabavi cepivo.

“To je pokazatelj naše spoljne politike, jer smo uspeli da se izborimo za takvu poziciju da možemo da utičemo politički i na teme kao što je proizvodnja i raspodela vakcina, preko naših političkih veza širom sveta”, rekao je Dačić.

Povezane vesti – ĐERLEK: Stižu nove količine vakcina, ubrzaćemo imunizaciju

EPA-EFE/NEIL HALL

EPA-EFE/NEIL HALL

Predsednik parlamenta i lider SPS-a se inače vakcinisao ruskom vakcinom “sputnjik ve” pre 21 dan i danas mu na Torlaku sledi revakcinacija. On je preporučio svima da se vakcinišu.

A kakav se globalni rat vodi za nabavku vačine, kako je rekao, najbolje ilustruju reči generalnog direktora SZO koji je rekao da je na delu “velika otimačina”. Dačić kaže da se može videti da se ne realizuje obećanje o pravednoj raspodeli, da osim bogatih zemalja i siromašne dobiju vakcinu.

“Čuli ste predsednika Srbije da i mi možemo imati problem da dobijemo ono što nam je obećano”, rekao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar