Vesti
24.05.2023. 13:04
Beta

BiH

U toku velika akcija razbijanja međunarodne kriminalne grupe

Hapšenje, policija
Izvor: Shutterstock

Policijski službenici Uprave policije Federacije BiH (FUP), uz asistenciju policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, sprovode akcije kodnog naziva "DM", usmerene na razbijanje međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi trgovinom narkoticima i oružjem.

Akcija se sprovodi na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i Republike Srpske na ukupno 13 lokacija, po naredbi Suda BiH.

U saradnji sa Europolom, policijske agencije u više evropskih država (Hrvatska, Slovenija, Nemačka, Holandija, Belgija i druge države članice Evropske unije), vrše pretrese imovine i osoba, osumnjičenih pripadnika međunarodne grupe za organizovani kriminal, koja duži vremenski period deluje na području zapadne Evrope.

Akcija se provodi zbog sumnje da je ta međunarodna kriminalna grupa krijumčarila narkotike i oružje i vojnu opremu.

Banjalučki portal Srpskainfo objavio je da je u BiH na meti policijskih agencija kriminalna grupa na čijem čelu je bio Dino Muzaferović zvani Cezar.

Muzaferović je godinama poznat policiji po krivičnim delima u vezi sa trgovinom droge, a krajem decembra prošle godine uhapšen je u Nemačkoj po Interpolovoj crvenoj poternici.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve