Vesti
02.08.2018. 18:26
R.E./ Mirror

UBISTVO DŽIL DANDO NA PRAGU RAZREŠENJA: Bivši policajac tvrdi kako zna ime čoveka koji je ubio voditeljku

dzil.png

Bivši policajac i novinar istražitelj, Mark Vilijams-Tomas izjavio je da je možda rešio ubistvo Džil Dando.

dzil

On je rekao kako je siguran da je ubistvo izvršio profesionalni ubica i da zna njegovo ime.

Džil je imala samo 37 godina kada je ubijena metkom u glavu ispred svoje kuće u Fulamu, u Londonu.

Beri Džordž optužen je za njeno ubistvo 2001. godine i bio je zatvoren osam godina, pre nego što je pušten.

Bivši policajac je u jednom intervijuu rekao kako je njegova dužnost da sada iznese ime ubice u javnost. Potvrdio je da zna ime i da je njegov fokus sada na tome da pokuša da konačno reši ovaj zločin jer nema sumnje da je voditeljka ubijena od strane profesionalnog ubice. Takođe je rekao kako je Beri proveo osam godina u zatvoru za zločin koji nije počinio.

Ubistvo Džil Dando i dalje je jedno od najmisterioznijih. Tog jutra kada je ubijena, napustila je kuću svog verenika Alana u Čisviku. Kada je stigla pred vrata svoje kuće, oko 11:32 časa, upucana je u glavu.

Jednom prilikom i sam Beri Džorž govorio je o svom iskustvu i kako je to biti nedužan, a optužen. Uhapšen je 2. jula 2001. godine i imao je više bezuspešnih žalbi. Njegova poslednja žalba prošla je uspešno i 1. avgusta 2008. godine, pušten je na slobodu.

Kako je naveo, u trenutku kada su ga uhapsili, još uvek nije ni znao da se to ubistvo dogodilo. Izjavio je i kako su prebrzo ,,skočili na njega”. Na kraju je dodao da se, od trenutka hapšenja, sve oko njega dešavalo prebrzo.

,,Bio sam zapanjen zbog presude. Sve je stalo za mene”, rekao je tom prilikom. Razgovor je završio rečima kako je jedina podrška koju je dobijao, osim ljudi dobre volje, bila od strane Organizacije pravosuđa i servisa podrške.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
19.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve