Vesti
08.05.2021. 12:32
Tanjug

Otvara se i "buvljak"

Ukinuta vanredna situacija u Svilajncu

Koronavirus, kovid
Izvor: Shutterstock

Krizni štab za vanredne sitauacije Svilajnaca, ukinuo je vanrednu situaciju na teritoriji opštine zato što se epidemiološka situacija izazvana virusom korone poboljšala, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Predsednik opštine i Kriznog štaba Predrag Milanović, izjavio je da je u Svilajncu "svakog dana sve veći broj izlečenih nego novoobelelih" i da je sada u opštini "manje od 100 ljudi koji nose virus", stoji u saopštenju.

"Ovi podaci su ohrabrujući, ali ono što nije dobro je da trenutno imamo 20 pacijenata na bolničkom lečenju i da se i dalje dešavaju smrtni slučajevi. To nam govori da je rešenje problema u vakcinaciji. Virus ne možemo pobediti bez kolektivnog imuniteta koji se postiže jedino vakcinacijom", rekao je Milanović i pozvao građane da se vakcinišu.

Krizni štab je doneo odluku o ublažavanju nekih mera, među kojima i ponovno otvaranje "buvlje pijace".

"Buvlja pijaca" se otvara od subote i to je značajno za sve one koji tamo zarađuju ili imaju potrebu da nešto kupe, objasnio je Milanović i istakao da su "zakupci tezgi i kupci dužni da se pridržavaju uputstava i da prmenjuju mere zaštite od virusa korone".
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve