Vesti
06.07.2023. 09:26
R.E.

Savet roditelja

"Ribnikar": Da li je tragedija uticala na upis prvaka

Škola
Izvor: Shutterstock

Predsednik Saveta roditelja u OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđevć, izjavio je da je "jako malo dece ispisano" iz te škole nakon tragedije 3. maja, kada je učenik sedmog razreda ubio deset đaka i radnika obezbeđenja.

Đorđević je za RTS rekao da u isto vreme nije bilo izbegavanja te škole prilikom upisa budućih učenika, i da je za narednu školsku godinu više od 100 prvaka upisano.

On je rekao i da Savet roditelja ne odustaje od zahteva upućenog policiji da se utvrdi ko je odgovoran za objavljivanje spiska učenika koje je dečak K.K. navodno nameravao da ubije, kao i da im je rečeno da će taj zahtev biti ispunjen u "razumnom roku".

Prema njegovim rečima, ulaz u školu iz Ulice Kralja Milutina, gde se tragedija dogodila, "biće zatvoren do daljeg".

Na pitanje kakav je stav Saveta roditelja povodom pretvaranja dela škole u kome se dogodilo masovno ubistvo u memorijalni centar, Đorđević je odgovorio da roditelji preminule dece treba da odlučuju o tome.

Govoreći o obnovi škole, koja je počela, Đorđević je rekao da su počeli radovi na zidovima i podovima učionica, kao i unutrašnjoj stolariji i radijatorima.

"Svi su se složili da je to malo u ovom trenutku", kazao je Đorđević i dodao da je predlog Saveta roditelja da se radi i fasada škole, da se proširi ulaz i srede toaleti.

On je rekao da očekuje da će radovi biti završeni do početka naredne školske godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Niko neće za direktora škole 'Vladislav Ribnikar'
učionica, škola

Vruća stolica

30.06.2023. 11:20

Niko neće za direktora škole 'Vladislav Ribnikar'

Nijedan od kandidata, koji su do sada bili na razgovoru za direktora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, nije želeo da prihvati tu funkciju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
12.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve