Vesti
22.09.2023. 17:15
R.E.

MUP upozorava

Za vikend opasnost od poplava!

poplave upozorenje
Izvor: Shutterstock

Posle najave RHMZ da bi nepogode tokom vikenda mogle uzrokovati poplave, MUP je apelovao na građane, a posebno one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi s predstojećim nepogodama.

Takođe je saopšteno da su timovi Sektora za vanredne situacije MUP u pripravnosti i vatrogasno-spasilačke jedinice su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Sektor za vanredne situacije MUP prosledio je nadležnim štabovima za vanredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine.

MUP navodi da je potrebno da se, u saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta.
       

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uputstvo za ponašanje tokom oluje i udara gromova
grom, munja, nevreme

MUP

21.07.2023. 17:13

Uputstvo za ponašanje tokom oluje i udara gromova

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je objavilo uputstvo za ponašanje tokom oluje i udara groma, kao i objašnjenje kako da izračunamo koliko je grmljavina udaljena od nas.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve