Vesti
31.07.2022. 12:35
Beta

Novi Pazar

Usame Zukorlić potvrdio: "Moj otac je preminuo prirodnom smrću"

stetoskop
Izvor: Shutterstock

Predsednik Stranke pravde i pomirenje (SPP) Usame Zukorlić potvrdio je obdukcione nalaze novopazarskih patologa da je njegov otac i prethodni predsednik SPP-a Muamer Zukorlić preminuo prirodnom smrću.

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru naveo da su svi obducenti u svojim nalazima, a u proces je bilo uključeno 14 stručnjaka iz pet država, zaključili da je smrt nastupila kao posledica akutnog zastoja srca i ranijeg oboljenja.

"Sva tri tima međunarodnih stručnjaka su se usaglasila da nije otrovan (Muamer Zukorlić) i da je umro prirodnom smrću. Takođe, smrt nije nastupila kao posledica infarkta ili pucanja aorte, kako je ranije preneto i kako je na dan njegove smrti zaključila prisutna ekipa lekara iz Novog Pazara", rekao je Zukorlić.

Prema njegovim rečima, povod za sumnju i pokretanje istrage bili su rezultati dve nezavisne laboratorije u Istanbulu, "zbog čega će od njih tražiti objašnjenje".

"Pored obdukcije koja je rađena od strane nadležnih instuticija u Srbiji, tužilaštvo je na zahtev porodice dozvolilo da tom procesu prisustvuju i stručnjaci iz Sarajeva i Hamburga. Nezavisno od sudskog procesa srbijanskog tužilastva, uzeti su uzorci brade, kose, bubrega i jetre za toksilošku analizu", rekao je Zukorlić.

On je istakao da je rasvetljavanje okolnosti smrti njegovog oca bila obaveza porodice i građana.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je sredinom juna da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca, od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca.

Zukorlićevo telo je nakon obdukcije sahranjeno u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru, koja predstavlja jedno od retkih remek-dela islamske arhitekture iz 16. veka.

Zukorlić je preminuo 6. novembra prošle godine u 51. godini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tužilaštvo: Zukorlić preminuo prirodnom smrću
Muamer Zukorlić

Novi Pazar

14.06.2022. 13:17

Tužilaštvo: Zukorlić preminuo prirodnom smrću

Bivši predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sandžački muftija Muamer Zukorlić preminuo je prirodnom smrću, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pozivajući se na nalaze odbukcije.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve