“USKORO NASTAVAK DIJALOGA” Vučić: Očekujem ubrzanje EU integracija

“USKORO NASTAVAK DIJALOGA” Vučić: Očekujem ubrzanje EU integracija

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/


Interes Srbije je ubrzanje EU integracija i o tome sam razgovarao sa Ursulom fon der Lajen u veoma dobrom i detaljnom razgovoru o svim pitanjima, preneo je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa zvaničnicima EU u Briselu.

Uskoro očekujemo, ističe, i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a pre toga nas očekuje Samit, na kojem će biti predstavnici najvećih evropskih zemalja, koji će se ticati nastavka dijaloga, ali i daljeg ubrzavanja EU puta Srbije.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

“Šustina je pitanje kako da Srbija ubrza svoj EU put i kako da dobije garanciju za članstvo, kad ispuni ono što se od nje traži, pre svega po pitanju različitih reformi, da može da dobije zeleno svetlo za EU”, rekao je Vučić.

Povezane vesti – Vučić: Kraj pregovora očekujem 2024 godine, članstvo do 2026.

Kako je rekao, današnji razgovori u Briselu bili su veoma važni.

“I u skladu sa onim što sam rekao odmah po okonačanju izbornog procesa, jedna od sustinskih stvari u našoj politici u narednom periodu mora da bude ubrzanje evropskog puta Srbije. O tome sam sat vremena razgovarao sa Ursulom fon der Lajen, iako sastanci uvek traju oko pola sata, i hvala joj na tome”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar