UŽIVO: Žuti prsluci ponovo na ulicama. Čuju se detonacije (VIDEO)

UŽIVO: Žuti prsluci ponovo na ulicama. Čuju se detonacije (VIDEO)

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO


Francuski “Žuti prsluci” demonstriraju kako bi podsetili vladu da obnova katedrale Notr Dam nije jedini problem koji treba rešiti.

Policija je saopštila da je 126 osoba privedeno i da je legitimisano više od 11.000 dok su pristizali na današnje proteste u glavnom gradu.

Demonstranti u Parizu počeli su da pale smeće, a ponegde i motore i gađaju policiju bocama sa materijom za koju se sumnja da je izmet tokom protesta “žutih prsluka”, javlja “Sputnjik”. Policija je upotrebila suzavac na grupi demonstranata.

Jedna grupa demonstranata okupila se oko zgrade Ministarstva finansija u istočnom delu Pariza, zahtevajući umanjenje taksa za radnike i penzionere, a povećanje za bogate.

Druga grupa pokušala je da se okupi oko katedrale Notr Dam, ali je to sprečila policija, koja je blokirala sve pristupe ovoj bogomolji.

Iako duboko ožalošćeni požarom koji je oštetio katedralu demonstranti su u isto vreme ogorčeni brzinom kojom su prikupljene višemilionske donacije za obnovu nakon požara, dok na njihove zahteve niko ne reaguje i dok se oni bore da sastave kraj sa krajem, navodi AP.

 

Pročitajte još:

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar