Vesti
07.11.2023. 14:50
R.E.

Apel MUP-a

VAŽNO: Kako da sprečite požar u stanu ili kući

grejalica, vreme, zima, hladnoća
Izvor: Shutterstock

Nažalost, jesen i zima su godišnja doba kada su požari u stanovima u kućama česti. Zato vam u celosti prenosimo apel MUP-a u vezi s tim.

Požari u stambenim objektima najčešće su uzrokovani ljudskim faktorom, nepažnjom i nemarom, zbog čega apelujemo na građane da budu odgovorni, da ne ostavljaju električne uređaje upaljene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, poručio je pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković. 

On je precizirao da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uključeni električni uređaji bez nadzora

"Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isključili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje“, kazao je Milenković. 

Istakavši da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima, Milenković je pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama. 

"Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni, budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, ne ostavljajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapaljivi materijali“, poručio je  Milenković. 

On je pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Požar u Domu zdravlja u Surčinu
požar, vatrogasci

Bez većih posledica

19.10.2023. 20:55

Požar u Domu zdravlja u Surčinu

Vatrogasna služba intervenisala je danas u Domu zdravlja u beogradskom naselju Surčin, zbog požara koji je najverovatnije izbio na grejaču za bojler, potvrđeno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve