Vesti
07.09.2023. 14:40
Beta

VAŽNO

Večeras zaprašivanje komaraca - ne ometajte rad "Gradske čistoće"!

komarci, zaprašivanje
Izvor: Shutterstock

Beogradska "Gradska čistoća" najavila je da u četvrtak uveče nastavlja suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje i apelovala na građane da njenim ekipama omoguće nesmetan rad.

Ekipe Sektora ekologije tog preduzeća, od 20.00 sati pa do ponoći, vršiće tretman suzbijanja komaraca na  lokacijama: Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, Dunavac, Besni Fok, Preliv i Vrbovsko.

Radiće i na lokacijam Padinska skela – zatvor, Avala, Pinosava, Beli Potok i Zuce.

Preparati koji se koriste su registrovani u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Iz "Gradske čistoće" su apelovali na sugrađane da ekipama omoguće nesmetan rad, a na pčelare da zaštite pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

U Srbiji je ove godine registrovano 62 obolelih od groznice zapadnog Nila, objavio je 4. septembra  Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut”.

Groznica zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje prenose zaraženi komarci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovo je jedina bolest u Srbiji koju prenose komarci
komarac

Uglavnom blagi slučajevi

16.06.2023. 18:15

Ovo je jedina bolest u Srbiji koju prenose komarci

Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Slavica Maris, rekla je da je u Srbiji groznica zapadnog Nila trenutno jedina bolest koju prenose komarci, kao i da u oko 80 posto slučajeva ne postoji nikakva klinički ispoljena slika bolesti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve