“VELIKI DAN” Brnabić: Bolnica stiže u pravom trenutku za Srbiju

“VELIKI DAN” Brnabić: Bolnica stiže u pravom trenutku za Srbiju

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nova kovid bolnica u Batajnici, koja će danas biti otvorena, dolazi u pravom trenutku za Srbiju jer će rasteretiti zdravstveni sistem, pomoći zdravstvenim radnicima i spasiti živote.

“Danas je veliki, istorijski dan i ostaće upisan u istoriji kao vreme kada smo za četiri meseca izgradili ne jednu bolnicu, koja se danas otvara, već dve, jer uskoro završavamo i bolnicu u Kruševcu”, rekla je Brnabić za RTS uoči zvaničnog otvaranja bolnice.

Ona je dodala i da odlično napreduju radovi na bolnici u Kruševcu, koja bi trebalo da bude otvorena, kako kaže, 15. decembra.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

Brnabić je rekla da će pacijenti iz Beograda biti preusmeravani u bolnicu u Batajnici već danas popodne.

Ona je zahvalila ministru zdravlja, zdravstvenom sistemu, predsedniku Srbije, kao i osoblju iz Kliničkog centra Srbije, koje će raditi u bolnici u Batajnici.

Povezane vesti – TIODOROVIĆ: Kašnjenje mera će nas koštati

Brnabić je rekla da će u bolnici u Batajnici raditi 1.600 lekara, medicinskih randika i nemedicinskog osoblja i podsetila da je primljeno i novo osoblje.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Premijerka je istakla da će zdravstveni sistem Srbije, kad pobedimo koronu, iz kovid krize izaći značajno jači nego što je bio ranije i da će Srbija nastaviti da ga gradi, jer ostaje jedan od tri ključna prioriteta.

“Mi ćemo izaći iz krize sa dve potpuno nove ogromne bolnice u Beogradu i Kruševcu, sa velikim brojem novozaposlenih lekara, sestara, tehničara, nemedicinskog osoblja, mnogi mladi ljudi će dobiti šansu za posao. Imamo novu opremu koju nikad pre nismo imali, vanredno smo povećali plate zdravstvenim randicima, primili smo nove radnike, imamo mrežu laboratorija po Srbiji koju nismo imali”, kazala je Brnabić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar