Vesti
25.08.2022. 15:35
Beta

Zapušavanje slivnika

Veliki problem u Beogradu: Bahatost dovodi do poplava

beograd, poplava
Izvor: Shutterstock

Novi v.d. direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Radomir Vujadin izjavio je da veliki problem sa zapušavanjem slivnika u gradu, što dovodi do poplava, prave investitori i izvođači radova koji "jednostavno ne vode računa o materijalu na njihovim gradilištima".

"Nažalost, vidimo svi i te pumpe (za beton) i te miksere da posle obavljenog posla stoje iznad nekog slivnika (na ulici) i peru svoje slivnike i olučnjake", rekao je Vujadin za Radio-televiziju Srbije, navodeći da komunalne službe, komunalna milicija i gradske inspekcije pokušavaju da ih opominju.

Govoreći o poplavama u gradu nakon kiša u poslednjem periodu, on je naglasio da je kanalizaciona mreža projektovana na bazi dvogodišnjeg proseka padavina u zemlji i regionu i naveo da je došlo do promena na "globalnom nivou i da su klimatske promene uzele maha".

Po njegovim rečima, u subotu i nedelju u Beogradu palo oko 69 litara kiše po metru kvadratnom, a samo na Dorćolu, za manje od sat vremena, oko 29 litara.

"Nijedan slivnik, bez obzira kakvog je kapaciteta, ne može da primi tu količinu vode", istakao je Vujadin.

Dodao je i da je u gradu locirano 55 kritičnih tačaka, koje su sve obišli u prethodnom periodu i očistili slivnike, kanalizacione mreže i kolektora i naveo da održavaju komunalni red u širem području tih tačaka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Neverovatne cene stanova u Beogradu
ključevi, stan

Geodetski zavod Srbije

15.08.2022. 14:50

Neverovatne cene stanova u Beogradu

U Srbiji je u drugom kvartalu ove godine vrednost prometa nekretnina veća 27,5 odsto nego pre godinu dana i iznosila je dve milijarde evra, saopštio je Republički geodetski zavod.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve