Vesti
17.11.2020. 17:16
Tanjug

VESIĆ: Rigoroznije kontrole ugostiteljskih objekata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će komunalna milicija i komunalna inspekcija zajedno sa sanitarnom inspekcijom rigoroznije kontrolisati poštovanje mera koje od danas stupaju na snagu, a koje podrazumavaju da ugostiteljski objekti rade do 21 sat.

On je za TV Pink rekao da je većina ugostiteljskih objekata do sada poštovala mere, a da se manje od jedan odsto ugostitelja ponašao neodgovorno i da nisu poštovali mere, te da sada svi ispaštaju zbog njih.

Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti omogućeno je da nadzor nad sprovođenjem mera osim sanitarnih inspektora može da obavlja i komunalna milicija i komunalna inspekcija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

"Za celu Srbiju imamo 140 sanitarnih inspektora za Beograd samo 12. Sada će sa kominalnom milicijom i komunalnom inspekcijom poštovanje mera kontrolisati 400 do 500 ljudi i bićemo mnogo efikasniji. Zatvorićemo svaki objekat koji budu radili posle dozvoljenog radnog vremena", rekao je Vesić.

Napominje da izmene Zakona nisu donete da bi se kažnjavali građani, već da se zatvore ugostiteljski objekti koji ne poštuju mere.

"Sada ćemo rigoroznije kontrolisati rad objekata i kontrola će biti efikasnija", rekao je on i dodao da veruje da će se rad ugostiteljskih objekata od 1. decembra vratiti na staro.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Pojačane kontrole sprovođenja mera, kako je naveo, počinju i u javnom prevozu, ali komunalna milicija neće za sada kažnjavati građane koje u autobusu zatekne bez maske, već da će ih upozoravati i zamoliti da napuste javni prevoz.

Vesić je rekao da u Beogradu nije planiran organizovan doček Nove godine, a da li će se nešto promeniti "to zavisi od nas".

"Postavljena je novogodišnja rasveta. Za Novu godinu organizovaćemo na dvadesetak lokacija u Gradu nastupe najpoznatijih mladih muzičara, a nastupi će se prenositi onlajn i prenosiće neke televizije", rekao je zamenik gradonačelnika i naglasio da neće biti Ulice otvorenog srca, kao ni Božićnog seoceta ispred Hrama Svetog Save.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve