Vesić: U prvoj polovini decembra biće prohodno pet traka na Brankovom mostu

Vesić: U prvoj polovini decembra biće prohodno pet traka na Brankovom mostu

Foto: Oksana Toskić


Demontirali smo preko 400 metara pešačke staze, čeličnih konzola, ograde i dekorativnog osvetljenja, trenutno se u Batajnici to priprema i donosi na gradilište

U toku je postavljanje nosača za novu pešačku stazu na Brankovom mostu i time je praktično počela ugradnja delova koji su prethodno bili demontirani zbog rekonstrukcije mosta, rekao je gradski menadžer Goran Vesić u „Beogradskoj hronici”.

– Demontirali smo preko 400 metara pešačke staze, čeličnih konzola, ograde i dekorativnog osvetljenja, trenutno se u Batajnici to priprema i donosi na gradilište.

Preko dana je na gradilištu oko 80 radnika, a u drugoj smeni više od 40 radnika koji rade do 11 uveče. Zamenićemo oko 40 tona čelika kako bi most bio ponovo siguran i mogao da se koristi na najbezbedniji način – kazao je gradski menadžer.

INTERVJU, GORAN VESIĆ: Rezultat je nova mera srpske politike

On je podsetio da radove izvodi naša domaća firma „Mostogradnja” i izrazio očekivanje da će već oko 10. decembra  biti završen veći deo posla.

– Tada će u saobraćaj biti pušteno pet saobraćajnih traka, osim žute trake iz pravca
Novog Beograda ka starom delu grada. U toj traci moraju da budu mašine a tu stoje i skele na kojima rade radnici. Oni će nastaviti da rade i u prvim prolećnim danima kako bi posao bio završen. Vozači će u svakom slučaju imati u prvoj polovini decembra prohodnih pet saobraćajnih traka, što će zajedno sa završenim radovima na Slaviji, u Ruzveltovoj i svim drugim velikim projektima učiniti da ovaj most bude rasterećeniji u saobraćajnom smislu – rekao je Goran Vesić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar