Vesti
26.06.2021. 11:40
R.E.

Ministar pozvao generala

Vesli Klark na Kosovu kao savetnik?

vesli klark
Izvor: EPA / ATTILA KISBENEDEK

Ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj kaže da je putem video poziva razgovarao sa penzionisanim američkim generalom Veslijem Klarkom i da je on prihvatio poziv da poseti Kosovo.

Mehaj kaže i da je Klark pozvan da "svojim savetima podrži realizaciju strateških i operativnih ciljeva Ministarstva odbrane i Kosovskih bezbednosnih snaga".

Mehaj je na Facebook-u napisao da je sa Klarkom, koji je vodio NATO operacije bombardovanja SRJ 1999. godine, razgovarao oko sat vremena, i da je to "velika čast i privilegija".

Mehaj je naveo da je pozvao Klarka da poseti ministarstvo i KBS i da je on to "sa zadovoljstvom prihvatio", kao i da će poseta uskoro biti realizovana.

"Rekao sam mu da je heroj nacije za sve slobodoljubive građane Kosova i da će kao takav ostati zauvek. General Klark mi je ukazao posebnu čast u životu i karijeri, spremnošću da savetuje svojim vojnim i diplomatskim iskustvom, kao vanredni autoritet u svetskim centrima odlučivanja“, naveo je u svojoj objavi Mehaj.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve