Svet
02.11.2017. 15:47
R.E./Jutarnji list

(VIDEO) CIA OBJAVILA VIDEO SNIMKE OSAME BIN LADENA: Ovako je izgledao njegov život dok se skrivao od Amerikanaca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Neverovatni snimci koja je objavila CIA poprilično svedoče o tome kako je izgledao Bin Ladenov život dok je bio u bekstvu

Američka obaveštajna agencija CIA objavila je nikad viđene snimke koji su pronađene u kompjuteru nekada najtraženijeg teroriste na svetu Osame bin Ladena.

Kućni snimci su zaplenjeni tokom racije na Bin Ladenovo skrovište u pakistanskom gradu Abotabadu pre šest i po godina kada je vođa Al Kaide i ubijen.

Neverovatni snimci koja je objavila CIA poprilično svedoče o tome kako je izgledao Bin Ladenov život dok je bio u bekstvu. Unutar zidina velike kuće u pakistanskoj zabiti odvijao se potpuno normalan život. Njegova deca i unuci se bezbrižno igraju, svi su nasmejani i izgledaju kao da se oko njih ništa ne događa.

https://youtu.be/NBHAVUkd7F4

Na laptopu su pronađeni i neke bizarni klipovi na kojima terorista snima domaće životinje koje su uzgajali unutar zidina. Takođe, vidi se i kako izgleda Abotabad tokom sva četiri godišnja doba.
Ipak, od jednog videa bi i čak moglo da bude neke koristi za obaveštajne agencije. Na njoj može da se vidi odrasli Hamza bin Laden, Osamin sin i naslednik. Do sada su bili poznati snimci samo iz njegovog detinjstva, a ovo je prvi put da se Hamza može videti kao odrasli muškarac.

Snimak traje sat vremena i napravljen je za vreme Hamzine svadbe. Sedeo je u društvu s drugim muškarcima, nervozno se smejao i slušao kako okupljeni oko njega pričaju o 'novom princu svih mudžahedina'.

https://youtu.be/Zd9pUsJcK8M

Podsetimo, CIA je na internet postavila 470.000 dokumenata pronađenih u maju 2011. u kući u Abotabadu gde se s porodicom skrivao Bin Laden.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve