Vesti
13.03.2023. 15:11
Beta

Francusko-nemački plan

Fon Kramon pred sastanak u Ohridu: "A sad još i potpisi..."

1
Izvor: EPA / AHMED JALIL

Izvestiteljka Evropskog parlamenta (EP) za Kosovo Viola fon Kramon izrazila je nadu da će lideri Beograda i Prištine na predstojećem sastanku u Ohridu staviti potpis na sporazum o putu ka normalizaciji odnosa.

"Veoma se nadam da ćemo videti poptpise i Kosova i Srbije ispod sporazuma na kraju nedelje u Ohridu. To će biti veliki korak ka integraciji obe zemlje u EU", napisala je Fon Kramon na Twitteru.

Fon Kramon je uz tu poruku okačila i podržala tvit nemačkog ambasadora na Kosovu Jerna Rodea koji je Kosovu i Srbiji poručio da u Ohridu 18. marta "ne propuste autobus", odnosno priliku da načine iskorak u približavanju Uniji postizanjem dogovora o mapi puta za primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastaće se 18. marta u Ohridu, radi pregovora o finalizaciji Implementacionog aneksa Sporazuma.

Taj sastanak je 27. februara najavio šef evropske diplomatije Žozep Borel, rekavši da su Vučić i Kurti tog dana u Briselu postigli saglasnost o Sporazumu o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, ali da su potrebni dodatni pregovori o Implementacionom aneksu, koji je integralni deo Sporazuma i koji će postaviti smernice za njegovu primenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve