Vesti
10.05.2019. 16:55
Beta

VIŠI SUD: Bivši žandarm oslobođen optužbi za smrt Ranka Panića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Viši sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg žandarma Nikicu Ristića optužbe da je naneo teške telesne povrede Ranku Paniću usled kojih je Panić preminuo. Panić je povređen tokom protesta koji je u Beogradu organizovala Srpska radikalna stranke 2008. zbog hapšenja i izručenja Hagu nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Lekari su utvrdili da mu je od siline udarca u stomak puklo debelo crevo. Ristić je bio angažovan na mitingu kao pripadnik niškog odreda žandarmerije. Sud je u današnoj presudi naveo da snimci koji postoje ne dokazuju da je Ristić ubio Panića, već se ne zna ko je to učinio, a u tom slučaju se osumnjičeni oslobađa optužbe.

Ristićeva advokatica Zora Dobričanin Nikodijević izjavila je da presuda nije mogla biti drugačija, jer je očito da njen klijent nije kriv. Majka Ranka Panića, Smiljka Panić, nije davala izjave, ali dok je izlazila iz zgrade suda je plakala i govorila da je politika uništila sudjenje.

Na pravostepenu presudu tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu. Tužilaštvo je predložilo da Nikicu Ristića sud proglasi krivim i odredi visinu kazne u skladu sa zakonom, dok je odbrana tvrdila da je optužnica neosnovana i da treba da bude oslobođen.

Panić je izbeglica iz Hrvatske odakle je došao 1995. u Srbiju i nastanio se u Mladenovcu. Optužnica je podignuta 2015. godine, a za to krivično delo propisana je kazna zatvora od dve do dvanaest godina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve