Vesti
06.05.2020. 21:41
R. E. / Kosovo online

VLADA KOSOVA: Ne može biti sporazuma koji uključuje promenu granica

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu izjavio je da su za kosovsku izvršnu vlast sve diskusije vezane za granice Kosova neprihvatljive i da vlada koju predvodi Aljbin Kurti ne prihvata termin promena granica, kao eufemizam za podelu Kosova, piše Gazeta Ekspres, a prenosi Kosovo online.

Ovaj medij podseća da se visoki predstavnik EU Đuzep Borelj, juče u intervjuu za nekoliko balkanskih medija o pitanju dijaloga između Prištine i Beograda, nije usprotivio korekciji granica između Kosova i Srbije, navodeći da bi takvo pitanje trebalo da bude rešeno između dve strane i da nije na EU da kaže Srbima i Albancima šta da rade.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Što se tiče izjave Đuzepa Borelja vlada naglašava da bi dijalog trebalo da bude principijelan, ponovili smo svoj stav da ne može biti sporazuma bez dijaloga i dijaloga sa mapama", rekao je Krieziu i u odgovoru Borelju dodao da je za vladu Kosova neprihvatljiv sporazum koji uključuje promenu granica.

"Promena granica kao eufemizam za teritorijalnu promenu i podelu Kosova za nas je neprihvatljiva" ,rekao je Krieziu.

Prema njegovim rečima vlada pozdravlja Boreljovu izjavu da dijalog treba da bude slobodan i pravedan između Kosova i Srbije i da konačni sporazum treba da ima u obzir efekte koje može izazvati u region.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve