Vesti
08.12.2022. 18:21
Beta

Sednica

Vlada Srbije o umanjenju računa za struju, zabrani izvoza Evro dizela...

Vlada Srbije
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Uredbu o energetski ugroženom kupcu, kojom je definisala kategorije građana koji ostvaruju prava na umanjenje mesečne obaveze plaćanja električne energije.

Vlada je za te namene obezbedila sredstva u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

Uredbom su prvenstveno obuhvaćeni korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečji dodatak ili uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, kao i domaćinstva sa minimalnim prihodima, navodi se u saopštenju Vlade.

Srbi štede struju

Manja potrošnja

peć na struju, grejanje

Manja potrošnja

21.11.2022. 12:56

Srbi štede struju

Kako se dodaje, određene su i obaveze lokalnih samouprava da podatke o svim energetski ugroženim kupcima koji mogu ostvariti to pravo, dostavljaju energetskom snabdevaču svakog meseca, a podaci će biti objavljivani na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike.

Na sednici doneta je odluka o produženju privremene zabrane izvoza Evro dizela EN 590 do 31. decembra 2022. godine.

Vlada Srbije usvojila je Program zaštite vazduha u Srbiji za period od 2022. do 2030. godine sa akcionim planom.

"Ovaj strateški dokument, kojim su definisane mere i aktivnosti, predstavlja trasiranje narednih koraka u oblasti zaštite životne sredine, a pre svega kvaliteta vazduha, što predstavlja jedan od prioriteta Vlade Srbije. Ciljevi programa biće ostvareni kroz smanjenje emisija iz različitih sektora, kao što su energetika, stacionarna postrojenja za sagorevanje, saobraćaj, velika industrijska postrojenja i poljoprivreda, ali i uz povezivanje, saradnju i učešće institucija, privrede i građana", navodi se u saopštenju Vlade.

Članovi Vlade usvojili su izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom se isključuje mogućnost odobravanja vanfakturnih davanja prilikom prodaje brašna T-400, kako bi se sprečile deformacije u formiranju cena navedenog proizvoda i u što većoj meri uticalo na zaštitu životnog standarda građana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko je iznosila prosečna plata u Srbiji u septembru
Novac, rast prihoda, bogatstvo

Rast zarada

25.11.2022. 16:05

Koliko je iznosila prosečna plata u Srbiji u septembru

Prosečna zarada (bruto) u Srbiji obračunata za septembar ove godine iznosila je 103.476 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 74.981 dinar, objavio je Republički zavod za statistku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve