Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević osnovao Pokret “Do slobode”

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević osnovao Pokret “Do slobode”


Vlasnik “Atlas grupe” Duško Knežević osnovao je Pokret “Do slobode” koji će u četvrtak 18. aprila, održati protestni skup ispred zgrade crnogorskog državnog tužilaštva, prenose podgorički mediji.

Ovaj skup neće podržati građanski pokret “Odupri se” , koji već treći mesec organizuje masovne proteste u Podgorici, a od ove nedelje i okupljanja širom Crne Gore sa ciljem promene načina vladanja i zahtevom za ostavkama najviših državnih funkcionera, te čelnika pravosudja i javnog servisa RTVCG.

Nisu ga hteli…

Podršku Kneževićevom skupu, za kojim su crnogorske vlasti ranije rapisale međunarodnu poternicu zbog istraga o umešanosti u više malverzacija kojima je, kako se sumnja, naneo više stotina miliona evra štete budžetu, najavio je za sada jedino opozicioni Demokratski front (DF), nezvanično je saopšteno “Vijestima” u tom savezu.
Knežević se u više navrata nudio da bude deo protesta “Odupri se”, ali su organizatori to odbili.

“Cenimo da samo on može da uradi tu stvar kao insajder unutar sistema. On se sam legitimisao kao pokajnik i da je spreman da snosi svoj deo odgovornosti. Mi ga pozivamo da on nastavi u tom delu, a ne da prisvaja naš protest”, rekao je ranije Džemal Perović iz pokreta Odupri se.

Međunarodna poternica

Talas nezadovoljastva i protesta u Podgorici inicirale su tvrdnje i objave Kneževića o navodnoj korupciji na visokom nivou. Konkretno, Knežević je u januaru objavio snimak na kom se vidi kako uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, u svojoj kući kod Podgorice, tadašnjem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje 97.000 evra za, kako je tvrdio, finansiranje kampanje vladajuće DPS.

DPS je priznala da ta donacija nikada nije zavedena u zvanične evidencije, a Agencija za sprječavanje korupcije je naložila vladajućoj sztramci da novac vrati u budžet I plati kaznu.

Za Kneževićem je ranije raspisana medjunarodna poternica nakon što je protiv njega pokrenuto više istraga zbog sumnje u umešanosti u nekoliko malverzacija. Nedavno je tušilaštvo protiv vlasnika “Atlas banke” podiglo optužnicu zbog “zloupotrbe poslovanja u privrednom poslovanju putem podstrekivanja”, a zbog sumnje da je oštetio budžet u iznosu od 12,5 miliona evra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar