Vesti
24.11.2022. 14:47
Beta

Ana Brnabić

"Vlast radi na unapređenju kvaliteta vazduha"

park
Izvor: Shutterstock

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da vlast brine o zelenim površinama i zaštiti životne sredine i da očekuje da će Linijski park u Beogradu postati primer dobrog uređenja zelenih površina.

"Simbolična sadnja 13 sadnica je jedan pokazatelj da brinemo o zaštiti životne sredine i da jesmo prva vlast koja odgovorno, ozbiljno i sistemski radi na zaštiti životne sredine i unapređenju kvaliteta vazduha", rekla ja premijerka novinarima u Beogradu.

Ona je najavila da će na sednici vlade usvojiti zaključak da se formira međuresorna radna grupa za unapređenje kvaliteta vazduha, u koju će biti uključeni i gradonačelnici najvećih gradova u zemlji.

"Formiramo tu grupu kako bismo u jednom kratkom vremenu uradili neke stvari koje mogu da se odraze na kvalitet vazduha", rekla je Brnabić nakon obilaska radova na izgradnji Linijskog parka.

Ona je istakla da je za nju najvažnije što će početkom iduće godine početi gradnja nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti, u okviru Linijskog parka.

Prema njenim rečima, linijski park u Beogradu važan je projekat na republičkom nivou i daće primer drugim lokalnim samoupravama o uređenju zelenih površina.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kazao je da je Beograd na vodi podigao standard i "zadao zadatak" kako treba da izgleda beogradsko priobalje.

On je naveo da će gradska vlast nastojati da iskoristi sve delove beogradskog priobalja.

Prema njegovim rečima, Beograd na vodi je "primer i dokaz" da je "moguće nemoguće".

"Ukoliko je tamo moguće nemoguće, onda verujemo da sva beogradska priobalja mogu da izgledaju barem približno kao Beograd na vodi", rekao je Šapić.

Gradski urbanista Marko Stojčić kazao je da je gotovo završena prva faza Linijskog parka, od ukupno deset celina.

Kako je naveo, deo parka kod pasarele koja spaja Kalemegdan sa Beton halom, koji su obišli Brnabić i Šapić, najteži je deo projekta.

Linijski park, kako je najavio, treba da se nastavi pored Kule Nebojša i da se kasnije spoji sa Adom Hujom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve