Vesti
20.04.2016. 12:11
ekspres

Vodeno blago Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Budvi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 20. aprila  - Turistička organizacija Srbije promovisaće, pod sloganom kampanje "Vodeno blago Srbije", turistički potencijal naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma METUBES u Budvi, koji počinje sutra i traje do 23. aprila. Kako je saopšteno iz TOS-a, zakupljen je izložbeni prostor veličine 30 metara kvadratnih, na kome će se predstaviti i turističke organizacije Vojvodine, Beograda, Novog Sada, kao i Turistička organizacija "Zlatibor". Shodno interesovanjima turista iz Crne Gore, akcenat u ponudi biće na mogućnostima odmora u gradovima, banjskim i planinskim destinacijama, festivalima i manifestacijama, uz aktivni odmor, seoski turizam i kulturno-istorijsko nasleđe. Tržište Crne Gore jedno je od prioritetnih na kome se predstavlja turistička ponuda Srbije. Prošle godine je u Srbiji boravilo 70.861 turista iz Crne Gore, koji su ostvarili 171.234 noćenja, što je za 25 odsto više nego u 2014. godini.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Mereno brojem ostvarenih noćenja, crnogorski turisti najviše su boravili u Beogradu, a zatim u planinskim i banjskim mestima. Takođe, prema broju ostvarenih noćenja u 2015. godini, crnogorski turisti se nalaze na drugom mestu, iza turista iz Bosne i Hercegovine.

U prva dva meseca 2016. godine, u našoj zemlji boravilo je 11.656 turista iz Crne Gore i oni su ostvarili 38.416 noćenja, što je skok od 25 procenata u odnosu na isti period prošle godine.METUBES je najznačajnija manifestacija u oblasti promocije i prodaje turističkih kapaciteta u Crnoj Gori. Okuplja najvažnije nosioce turističke ponude regiona i prezentuje turističku ponudu za predstojeću turističku sezonu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Pored predstavnika turističke privrede, na sajmu učestvuju izlagači opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, spa i velnes centre, kazina, kao i opreme za upražnjavanje raznih vidova odmora i turizma koji predstavljaju deo savremenog hotelskog biznisa. Takođe, zastupljene su i obrazovne institucije, advertajzing agencije, softverske kompanije, medijske kuće, telekomunikacijske ustanove, agencije za zapošljavanje u turizmu, i sl.Pored sajma turizma METUBES, na Jadranskom sajmu u Budvi, istovremeno se održava i Sajam hrane. Ovogodišnja zemlja-partner METUBES-a je Indonezija, navodi se u saopštenju.d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s);

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve