VOJSKA SPREMNA: Sprečićemo državni udar!

VOJSKA SPREMNA: Sprečićemo državni udar!


Vojska Srbije sprečiće pokušaj državnog udar! Svi oni koji bi tako nešto pokušali, treba da računaju na njenu spemnost „da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komadanta i da sačuva mir i stabilnost našezemlje i našeg naroda“.

To bi, ukratko bila poruka sa današnje zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije.
– Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu, da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Republici Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka. Vojska Srbije, kao čuvar mira i stabilnosti, neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom. Vojska Srbije je opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komadanta i da sačuva mir i stabilnost naše zemlje i našeg naroda – navodi se u saopštenju sa sednice.

Dodaje se, takođe, da su „bezbednosni izazovi nastali uvođenjem taksi i formiranjem paravojske na Kosovu i Metohiji čine da Vojska
Srbije sa pažnjom prati svako dešavanje koje može izazvati nemir među Srbima na Kosovu i Metohiji“.

– Vojska Srbije još jednom podseća i KFOR i međunarodnu zajednicu u celini da su oni na prvom mestu odgovorni za mir i bezbednost svih koji žive na Kosovu i Metohiji – navodi se u saopštenju sa sednice. Ministarstvo i Vojska su, takođe, zahvalni „vrhovnom komandantu“ na „upornom i posvećenom radu na daljem poboljšavanju materijalnog položaja svih pripadnika vojske i ministarstva kao i na ubrzanoj modernizaciji i jačanju Vojske Srbije“.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    dragan

    Zašto mora da se slušaju naređenja partijskih generala i oficira? Ni jedan častan srpski oficir i vojnik neće krenuti na svoj narod. Vlade se menjaju, odlaze i dolaze, a narod ostaje.

+ Ostavite komentar