Vesti
19.01.2024. 20:11
R. E.

Oprezno na putevima

Vozači, bez žurbe, na OVIM deonicama ima najviše snega

1
Izvor: Shutterstock

Zbog zahlađenja i snega uslovi za vožnju su teži, pa se vozačima savetuje veći oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Temperaturne promene povećavaju opasnost od odrona na putevima, kroz stenske useke i klisure, postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

"Putevi Srbije" saopštili su da ima od pet do 10 centimetara snega na pojedinim putevima, a poseban oprez savetuje se na sledećim deonicama: 

II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 centimera,

I B-28, Okletac - Rogačica - Kostojevići - Dub - Dubci - Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 centimetara,

I B-28, Kneževići - Kremna - dr žavna granica sa BiH (granični prelaz Kotroman), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 centimetara,

II B-339, Jelova Gora - Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 centimetara,

I B-27, državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 centimetara.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Užica, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Kolubare, Mačve, Novog Sada, Užica.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Mačve, Užica.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Zimske čarolije (FOTO)

Beli raspust na Zlatiboru

1

Beli raspust na Zlatiboru

16.01.2024. 08:05

Zimske čarolije (FOTO)

Foto

Na graničnim prelazima nema zadržavanja putničkih vozila, dok teretna vozila na Batrovcima čekaju osam sati.

Na graničnom prelazu Bačka Palanka obustavljen je saobraćaj za autobuse, a na kamione do 3,5 tone i automobile se ta zabrana ne odnosi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kamion na zaleđenom auto-putu ubio pet ljudi
1

Tragedija u SAD

17.01.2024. 22:40

Kamion na zaleđenom auto-putu ubio pet ljudi

Petoro ljudi je poginulo kada ih je nasred auto-puta na severoistoku zavejane Pensilvanije pokosio kamion dok su pešačili pošto su napustili svoja vozila zbog sudara, saopštila je danas američka policija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve