Vesti
13.07.2023. 14:45
Beta

Potpisan Memorandum

Vozači iz Srbije i Hrvatske od septembra neće čekati na naplatnim rampama

1
Izvor: Shutterstock

Memorandum o poslovnoj saradnji između Puteva Srbije i Hrvatskih autocesta, kojim će od septembra biti omogućena integrisana naplata putarine na autoputevima kroz dve zemlje, potpisan je u četvrtak, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

U ime Puteva Srbije Memorandum je potpisao generalni direktor Zoran Drobnjak sa direktorom Hrvatskih autocesta Borisom Huzjanom.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, koji je prisustvovao potpisivanju, rekao je da će od septembra vozači iz Srbije i Hrvatske prolaziti naplatne rampe bez čekanja.
 

"Početkom jula pokrenut je proces integrisane naplate između Srbije i Severne Makedonije i već imamo fantastične rezultate. Više od 12.000 prekonfiguracija, a svakog dana imamo oko 1.000 putnika koji vrše prekonfiguraciju", rekao je Vesić.
 

Dodao je da će od septembra integrisana naplata važiti i sa Hrvatskom, tako da će svi oni koji imaju srpske tagove moći da bez ikakvih problema prolaze rampe u Hrvatskoj, a oni koji imaju hrvatske tagove moći će da prolaze rampe u Srbiji bez čekanja.

U Srbiji, kako je rekao, postoji oko 700.000 korisnika elektronskih tagova za naplatu putarine i više ih je nego onih koji plaćaju putarinu u kešu, ali na naplatnim rampama nikada nije gužva.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Tomislav Žigmanov ukazao je na značaj saradnje između Srbije i Hrvatske, posebno u rešavanju konkretnih problema

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve