Vesti
20.03.2022. 10:46
Beta

MUP

Vozači oprez: Pojačana kontrola brzine

kamere, kontrola brzine
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije najavilo je da će od sutra do 27. marta ove godine saobraćajna policija pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila.

Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), navedeno je iz MUP-a.

Kao deo akcije, u četvrtak, 24. marta, biće organizovan takozvani 'Speed Marathon', tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, 24 časa, dodaje se u saopštenju.

Saobraćajna policija svakog dana angažovaće sve raspoložive uređaje - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i u vozilima bez obeležja policije - "presretačima", dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Saobraćaj, automobili
Izvor: Shutterstock

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja kontrolisani i korišćenje pojasa.

U prva dva meseca ove godine na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodima, a u gotovo polovini jedan od uzroka je neprilagodjena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Takođe, tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog prekoračenja brzine, što je dvostruko više nego u prva dva meseca 2021. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Policija zaplenila 3,2 tone duvana
Duvan

Šabac

10.03.2022. 17:05

Policija zaplenila 3,2 tone duvana

Šabačka policija, u dve odvojene akcije, zaplenila je oko 3,2 tone duvana u listu i 389 kilograma rezanog duvana, kao i 175 litara nafte, saopštila je lokalna policija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve