Vesti
21.03.2023. 19:25
Beta

Sporazum dve države

Srbi u Italiji ubuduće do vozačke dozvole bez dodatnih ispita

1
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador Republike Italije u Republici Srbiji Luka Gori potpisali su u utorak u Beogradu Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Italije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je sporazum potpisan u okviru Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije i od izuzetnog je značaja za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Italiji.

Saopštenje navodi da će sporazum omogućiti da srpski državljani koji imaju prebivalište u Italiji zamene važeću srpsku vozačku dozvolu (koja nije privremenog karaktera) za italijansku vozačku dozvolu, bez polaganja dodatnih teorijskih ili praktičnih ispita u toj državi.

Time se državljani takođe oslobađaju i troškova polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita.

Srbija i Italija su već imale zaključen Sporazum o međusobnom priznavanju zamene vozačkih dozvola, koji je stupio na snagu 8.4.2013. godine, a prestao da važi 8.4.2018. godine.

Pregovori oko novog teksta Sporazuma su se nakon toga kontinuirano sprovodili i na inicijativu MUP-a Republike Srbije su započeti i pre isteka važenja prethodnog Sporazuma.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Napokon: Idealni uslovi za vožnju
vožnja, automobil

Srećan put!

21.03.2023. 08:57

Napokon: Idealni uslovi za vožnju

Na putevima u Srbiji uslovi u saobraćaju su povoljni, a kolovozi su uglavnom suvi, saopštio je Auto-moto Savez Srbije (AMSS).
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve